Nyári ügyelet az iskolában


ÜGYELET


AZ IRODÁBAN:


kéthetente szerdánként


9-től 13 óráig


Időpontok:


2020. június 24.


2020. július 8.


2020. július 22.


2020. augusztus 5.


2020. augusztus 19.Elérhetőségek, információk:

honlap: nagymarosiiskola.hu

e-mail: titkarsag@nagymarosiskola.hu

Tel.: +36 30 714 0153

Beiratkozás a 2020-2021. tanévre

A járványhelyzetre való tekintettel az általános iskolai beiratkozást a lehető legkevesebb személyes kontaktussal kell lebonyolítani.

A beiratkozás két szakaszban történik. Iskolánk esetében a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére.

Részletes információk itt a honlapon a Beiratkozás menüpontban.

Tavaszi szünet

A tavaszi szünet április 9-től 14-ig tart.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. április 8. szerda, a szünet utáni első iskolai nap 2020. április 15. szerda.


Infó és elérhetőség

Infó és elérhetőség:

iskola honlapja: nagymarosiiskola.hu

Email cím: nmarosiskola@gmail.com

Fábián Szabolcs igazgató tel.: 06 30 714 0153

Távoktatás - Google Classroom

Kedves Szülők!

A nagymarosi iskola a Google Classroom, más néven Google Tanterem rendszeren keresztül fogja megvalósítani a távoktatást. A hivatalos verzió regisztrációja és engedélyeztetése megtörtént. Ezzel az egységes rendszerrel átláthatóbbak, követhetőbbek lesznek a tananyagok. Ehhez minden pedagógus és minden tanuló új iskolai e-mail címet kapott. Az új címeket és a tudnivalókat az osztályfőnökök fogják eljuttatni a szülőknek, gyerekeknek. Kérjük figyelmesen olvassák el az útmutatót!

Köszönjük a türelmet és az együttműködést! 

Az iskola vezetősége

Pest Megyei Rendőrfőkapitányság felhívása a digitális oktatással kapcsolatban

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kiemelt figyelmet fordít a gyermekek védelmére. 

Ezért szeretnénk a szülői felelősség fontosságát hangsúlyozni a tekintetben, hogy a gyermekek hogyan és mi módon vannak jelen az online térben, hiszen most akár több órát is eltölthetnek a számítógépek, laptopok előtt. A szülők és az iskolák közös odafigyelésére van szükség ahhoz, hogy a gyermek ne sérüljön az internet használata közben.  

A gyermekek védelme érdekében az iskola lehetőleg válasszon egy olyan felületet, ahol a leckéket továbbítani tudja a gyermek számára, illetőleg a leckék megoldásának visszaküldési lehetősége is hasonló módon történjen. Lehetőleg mindig ugyanazt a felületet használják, hogy a gyermeknek ne kelljen annyi alkalmazást megnyitni, lehetőséget adva arra, hogy más felületekre is elbarangolhasson.

Fontos, hogy az iskola és a tanárok a szülőkön keresztül (is) kommunikáljanak a gyermekekkel, a szülők is lássák minden esetben, hogy mi a tananyag, az mennyi idejét foglalja el a gyermeknek.  

Tudni kell, hogy az alkalmazások nagy része általános iskolában a legtöbb osztályban jogszerűen nem használható a gyerekek számára, a regisztrációhoz a szülő kell.

A digitális oktatás ne az online térben történő szörfölésről szóljon. A szülőknek most lehetőségük van arra, hogy megtanítsák gyermekeiknek az internet helyes használatát, hogy egészséges digitális szokásokat alakítsanak ki. Megtaníthatják, hogy az internet a chatelesen és játékon kívül hasznos dolgokra is használható. E célt szolgálja több olyan letölthető program (például a Gmail Family Link), amelynek segítségével akár kisebb, akár kamaszkorú gyermekeik vannak, segítségével digitális alapelveket állíthat be számukra az online tanuláshoz, játékhoz és felfedezéshez a szülő.

Legfontosabb funkciói:· 

1. A tevékenységjelentésekből a szülő megtudhatja, hogy a gyermek mennyi időt tölt a kedvenc alkalmazásaival, így segíthet neki meghozni a jó döntést.

2. A szülő eszközére értesítést küld, ha a gyermek le szeretne tölteni valamit a Google Play Áruházból, így a tartalmakat a szülő engedélyezheti vagy letilthatja.

3. Az alkalmazásokon belüli vásárlásokat is kezelheti, valamint elrejtheti az eszközén a nem kívánt alkalmazásokat.

4. Hogy mely alkalmazások megfelelőek a gyermekeknek, ezért a programban tanárok által javasolt alkalmazásokat is találunk.

5. Időkorlátot is beállíthat a szülő, hogy a gyermek mennyi időt tölthessen a képernyő előtt. 

6. A szülő távolról zárolhatja a gyermek eszközét.

7. Egészen addig lekérheti a szülő a gyermek helyadatait, amíg nála van az eszköze. 

Vigyázzunk gyermekeink lelki egészségére a veszélyhelyzetben is! Jó tanulást kívánunk!  

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály

Ebéd bejelentés

Tisztelt Szülők!


Kérjük Önöket, hogy aki szeretne ebédet kérni azokon kívül, akik eddig is kértek a most hétfőtől induló új iskolai rendben, az iskola e-mail címére írjanak. Csak abban az esetben tudják az ebédet biztosítani, ha előtte való nap délelőtt 10 óráig írnak. Az ebéd lemondását is ebben a formában kérjük.


Tisztelettel:
Az iskola vezetősége

Naptár
2019. augusztus

H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
KRÉTA