Szeptemberi hírek (2017)

 

Nagy Sportágválasztó:

Szeptember 15-én pénteken 112 diákkal indultunk útnak Budapestre, a Nagy Sportágválasztóra. Az időjárás is nekünk kedvezett, tanulóink napsütésben ismerkedtek 105 -féle sportággal ezen a napon. Híres sportolókkal, olimpikonokkal találkozhattak, autogramot kérhettek tőlük, beszélgethettek velük.  Sok-sok sportot kipróbáltak, voltak akik fél órát is sorba álltak, csak, hogy kipróbálhassanak egy-egy népszerű  sportágat, de megérte! Az idő hamar elszaladt, de a gyerekek aláírásokkal, ajándékokkal megrakva, élményekkel gazdagodva szálltak fel a buszra. Megyünk jövőre is!

Suli-buli:

Az immár hagyománynak számító szeptemberi suli-bulit a nyolcadikosok rendezték az ötödikeseknek.

A nyolcadikosok körében már a buli hetében nagy volt a készülődés, egy tréfás eskü szöveget mondattak el az ötödikesekkel. Ezután egy tortával lepték meg őket, mellyel „hivatalosan” is felsősökké váltak.

A tavaly végzett diákok is szép számmal meglátogatták a rendezvényt.

A buli jó hangulatban telt, sok-sok zenével, tánccal, tombolával, a büfében finomságokkal. Mindenki jól érezte magát.

Mezei futóverseny:

A sződi futóversenyen 27 fővel vettünk részt. Az első három korcsoportban 120-150 fős induló létszámok voltak a fiúknál, lányoknál egyaránt. A negyedik korcsoportban kb. 80-an álltak a rajthoz mindkét nemben. Óriási eredmény, hogy mindössze négy versenyzőnknek nem sikerült bekerülni az első 50 közé. Négy dobogósunk és hat 10 közé került versenyzőnk lett. A legjobbak: Hevesi Rebeka és Kardos Olivér 1. hely, Szomráky Cili 2. hely, Kardos Orsolya 3. hely, Szilágyi Boróka 6. hely, Vas Bulcsú 7. hely.
Gratulálunk nekik!

Sváb fesztivál:

A sváb fesztiválon szerepeltek nemzetiségi német nyelvet tanuló diákjaink. Sváb táncokat láthattunk az 1.a és 2.b osztályos gyerekek előadásában. Az elsősök szép kis köténykéket kaptak a német nemzetiségi önkormányzattól, melyet ezúton is köszönünk.

Alapítvány:

Az alapítvány nevében köszönetet szeretnénk mondani az adóból felajánlott 1% -ért.

Papírgyűjtés:

2017. november 7. 8. 9. délután 2-től 5-ig az állomás alatti parkolóban lesz a papírgyűjtés.

Arany János vetélkedő:

 Szeptember 29-én a felső tagozatos tanulóink részt vettek a város által szervezett Arany János vetélkedőn. Az osztályok több helyszínen oldottak meg ötletes, kreatív feladatokat a költő életével kapcsolatban. A gyerekek festettek, rajzoltak, képeket raktak ki, élő fotót elevenítettek meg, megismerkedhettek Arany János műveivel, miközben szorgalmasan gyűjtötték az aranyat, és a vetélkedő végén pedig boldogan fogyasztották a finom aranygaluskát. Egy lelkes kis csapat délután egy ma divatos flashmobon is részt vett, ahol egy verset szavaltunk el közösen. Köszönjük a szervezőknek a vidám és tartalmas délelőttöt, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat!

Rendhagyó irodalomóra iskolánkban:

 Szeptember 29-én a Magyarországi Német Írók és Művészetek Szövetsége egy rendhagyó irodalomórát tartott a nyolcadikos osztályok számára. Az óra keretében tanulóink a hazai német irodalmi művekből hallhattak meséket, verseket, elbeszéléseket. Köszönjük Johann Schuth úrnak, a Neue Zeitung főszerkesztőjének, hogy gondolt ránk, és megtisztelték iskolánkat.