Egészségnapok (2017)

Egészségnapok 2017. június 12. 13. 14.

Hétfőn reggeIMG_20170612_122551l az egész iskola felkerekedett és nekivágott az erdőnek.  Az első állomáson, az iskola udvarán a gyerekek különböző gyógynövényeket, fűszereket nézegettek, szagolgattak, mi is lehet ez. Sokan megismerték a kakukkfüvet, a mentát. A következő állomás a kis Csapáson volt, ahol időjárás vadászaton vettek részt. A Csapáson egy erdész várta őket, aki a fákról adott ízelítőt a gyerekeknek. Itt lemérhették a fák magasságát is. A következő állomás a Büdös-tónál volt, ahol az állatokat ismerhették meg közelebbről. AIMG_20170612_121504z utolsó állomás a Kilátó volt. A jutalom, a gyönyörű panoráma, mindenkit várt. Itt megkereshették a környező településeket és hegyeket. Nagyon jó idő volt, ezért jó messzire el lehetett látni, még a Tátra hegyeit is megszemlélhették, melyet szintén egy erdész mutatott meg nekik. Azt is megtudták, hogy a mi kilátónk lett az év kilátója, és ezért tisztelegtünk előtte egy kirándulással. Legyünk rá büszkék. Visszafelé osztályonként a választott útvonalon mentek vissza a gyerekek.

IMG_20170612_130922

A második napon az alsósok a művelődési házban kezdték a napot, ahol a meghívott vendégekkel találkoztak. Iskolánk pszichológusával, Vivi nénivel, aki tollasbajnokságokon áll helyt. Iskolánk volt diákjaival Jeszenszky Petrával és Pitz Andreával, akik világbajnokok a kajak sportágban. Valamint Opavszky Balázzsal, az U17-es labdarúgó csapat csapatkapitányával. Addig a felsősök a kajakegyesületben vettek részt különböző foglalkozásokon: kajakpóló bemutatón, sárkányhajóztak, smoothie-t készítettek, ha maradt még idejük, élő csocsót játszottak. Félidőben terepet cseréltek a kis és nagy diákok.

IMG_20170613_103700IMG_20170613_103346

Szerdán az alsósok a Fő téren tornáztak Miskolczi Adriennel, majd a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltók, a Váci Tűzoltóság és a Nagymarosi Vizirendészet foglalkoztatta a gyerekeket nagy örömükre. Köszönet Nekik érte! A felsősök a foci pályán töltötték ezt a napot, ahol a tanár-diák meccseket vívták foci, kosárlabda és röplabda sportágakban.

IMG_0088Ezen a napon kaptak a gyerekek egy kis meglepetést a szülői szervezettől, mégpedig palacsintát, melyet szívből köszönünk!

Jól telt mind a három nap: az időjárás is kedvezett, a hangulat is jó volt, mindenki jól érezte magát!

Hamvas Brigitta