Ballagás (2017)

Ballagás

 

A búcsúzás mindig fájdalmas pillanat. A nyolcadik osztályosok egyik évben sem hiszik el, amikor mondjuk, hogy majd meglátjátok! Természetesen érthető az izgalmuk. Nyolc éven át jártak ugyanabba az iskolába, sokan közülük még az óvodai éveket is együtt töltötték. Nem csoda, hogy várják az új iskolát, új barátokat. Ám abban a pillanatban, amikor a csengő utoljára szólal meg számukra, sokuknak elszorul a torka. Valami véget ért… valami, amit már megszoktak, és nem tudják, mi vár majd rájuk.

A ballagási ünnepségen Fábián Szabolcs igazgató úr búcsúzott a gyerekektől. Iskolánk kórusa énekelt, Bálint András és Ribai András muzsikált, majd Hamvasné Hortoványi Gyöngyvér búcsúzott sírva-nevetve a két osztálytól.

Bálint András és Mosonyi Borbála átadták az iskola zászlaját, melyet Laczó Luca és Murányi Kende hetedik osztályos tanulók vettek át.

A műsor után került sor az idei év kitüntetett tanulóinak díjátadására. Az év diákja címet Bálint András kapta. Az év zenésze és hangtechnikusa Szalai-Benedek Bálint lett.

A szülők köszöntése után a gyerekek léggömböket indítottak útjukra a levegőben. Ám egy kis meglepetéssel! A megbeszélt koreográfia szerint a két osztályfőnök, Hamvasné Hortoványi Gyöngyvér és PetroviKÉP_Ballagáscs Béla álltak a kör közepén. Meglepődve látták, hogy csak ők ketten engedték el a léggömböket. A gyerekek még vártak. Az “Ilyenek voltunk” című dallal búcsúztak könnyes szemmel kedves tanáraiktól… (az ötödikesek az emeletről követték az eseményeket… ennél a pillanatnál felkiáltottak: sír a Gyöngyő néni meg a Bélabá!)

Hát igen. A ballagás nagyon szép, és megható volt. De egyben szomorú, hiszen a búcsú fájdalmas…

 

Heinczné Cserni Katalin