Levél szülőknek

Kedves Szülők!

A koronavírus elleni védekezés érdekében a kormány oktatási akciócsoportot hozott létre, melynek javaslata alapján a Miniszterelnök Úr bejelentést tett közzé péntek este. Ez alapján 2020. március 16. hétfőtől az iskolákban tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben.

A tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. Olyan tanítási módszerek lesznek, melyek nem igényelnek személyes jelenlétet.

A Váci Tankerületi Központ megkezdte a munkát annak érdekében, hogy a tanév digitális munkarend szerint történő megszervezése a lehető legzökkenőmentesebben történjen meg.

A kialakult helyzet példa nélküli, mindannyiunk számára járatlan út. Mindannyiunknak kellő türelemmel és egymás iránti megértéssel kell eljárni. Az első napok a kommunikációs csatornák kialakításával és kipróbálásával, a mindennapi élet megszervezésével fognak telni, a konkrét szaktantárgyi oktatás ezután tud újra működni.

Mindenkitől együttműködést, rugalmasságot kérünk. Egymást erősítve meg fogjuk oldani ezt a nehéz helyzetet. Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Köszönettel:

A nagymarosi iskola vezetősége

Tájékoztató szülőknek

Kedves Szülők!

Hivatkozva a koronavírus terjedésével kapcsolatos EMMI rendeletre, amely megtalálható az iskola honlapján (http://nagymarosiiskola.hu), szeretnénk felhívni a kedves szülők figyelmét, hogy a betegség elkerülése végett igyekezzünk közösen megtenni minden óvintézkedést!

A tisztaságra és a higiéniára még nagyobb hangsúlyt fektetünk az iskolában. A Szülői Szervezet felajánlotta segítségét a kézfertőtlenítés hatékonyabb megoldásában, melyet köszönettel fogadunk!

Amennyiben elkerülhetetlen a külföldi utazásuk, kérjük Önöket, hogy a hazautazás utáni két hétben ne hozzák gyermekeiket az intézménybe! Kérjük utazási szándékukat előre jelezzék személyesen az iskola vezetőségénél és az osztályfőnököknél!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Koronavírus tájékozató

Koronavírus tájékozató:

  • EMMI tájékoztató koronavírusról
  • Kiegészítés a tájékozatóhoz:

    Ha az intézményből akár csoportosan, akár egyénileg/családosan bármely tanuló az elmúlt időszakban a koronavírussal fertőzött területeken járt, vagy közvetlen kapcsolatba került onnan érkezett személlyel, akkor amennyiben lehetősége van a szülőnek, legalább 2 hétig tartsa otthon gyermekét, ne engedje az iskolába gyermeke és társai érdekében. Erről értesítse az intézményt, így a tanuló hiányzása igazoltnak tekinthető. Tünetek jelentkezése esetén telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával!

    További információt és tanácsot a koronavírussal kapcsolatban az alábbi ingyenesen hívható zöld számon kaphat: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456.

Szülői Szervezet gyűlése - február 27. 18.00-19.00

A második félév első szülői szervezeti ülése, február 27-én 18 órától a 18. teremben lesz. A gyűlés minden szülő számára nyitott, az osztályok képviselőit mindenképp várjuk. 

Iskolások, óvodások téltemetése, kiszebáb úsztatás

Iskolásaink és a nagymarosi óvodások hagyományos téltemetési szertartása, a kiszebáb úsztatás február 14. (péntek) délelőtt 10 órakor lesz. 

Felsősök suli-bulija, alsósok farsangja

A felsősök farsangi suli-buliját február 14-én, pénteken délután-koraeste rendezi meg a két nyolcadikos osztály. 

Az alsósok jelmezes, bulizós délelőttje február 18-án, kedden lesz. 

Ötletes jelmezekre és vidám percekre számíthatunk mindkét nap. 

Angol tanulmányi verseny

6., 7. és 8. évfolyamon a haladó angol csoportban tanuló diákjaink az elmúlt 2 hét során a Titok Oktatásszervező Bt. szervezésében megrendezésre kerülő országos angol nyelvi tanulmányi verseny válogató fordulóját írták meg - természetesen mindenki a saját évfolyamának megfelelőt. Ez egy 3 fordulós írásbeli verseny, az első (válogató) és második fordulót itt az iskolában írják meg a gyerekek, a döntő pedig  - a második forduló eredménye alapján behívott diákok számára - április 18-án Budapesten (ELTE Lágymányosi Campus) lesz. Ezek a feladatsorok -felépítésüknél fogva- az angol szókincs, nyelvtan, kiejtés és országismeret tesztelése mellett a tanulókat precíz munkavégzésre és kitartó összpontosításra ösztönzik. Nem mellesleg, a felkészülés jó lehetőséget ad sok-sok ismétlésre, gyakorlásra és ismeretek magasabb szintű elsajátítására. 

Az első forduló házi versenyként szolgált, mindhárom korosztály első helyezettjei -iskolai szervezés nyomán- könyvjutalomban részesültek. 

A 6. évfolyam legjobb eredményét Simon Árpád 6.a osztályos tanuló érte el, tanára: Nyári Péter.

A 7. évfolyamban Murray Kyara (7.b) lett az első, tanára: Molnár-Tihor Eszter.

A 8.-osok közül Román Zsófia volt a legeredményesebb, tanára: Molnár-Tihor Eszter.

Az első helyezetteken kívül, elért eredményük alapján, a következő 3 diákunkat neveztük a február közepi 2. fordulóra: Heinczinger Kata (8.b), Edöcsény Botond (8.b) és Végh Miksa (8.b). 

Sok sikert kívánunk a továbbjutóknak és gratulálunk eddigi teljesítményükhöz!    

Művészeti iskolánk zenei tanszakának félévi vizsgakoncert beosztása

László Béla gitáros növendékei: január 23. 17 óra a felső iskolában

Luis Luque Alvarez hegedűs növendékei: január 24. 17 óra a felső iskolában

Kis Judit zongorista növendékei: január 27. 17 óra a Művelődési Házban

Kedves Csanád zongorista növendékei: január 31. 17 óra a Művelődési Házban

Oláh Norbert ütős növendékei: február 4. 17 óra a felső iskolában 

Rácz Tamás rézfúvós és fafúvós növendékei: későbbi időpontot tűz ki a tanár úr számos növendék betegsége miatt  

Szigeti-Benedek Gabriella fafúvós növendékei: február 6. 17 óra a felső iskolában

Daróczi-Vicze Alexandra fafúvós növendékei: február 10. 16 óra a felső iskolában

Félévzárás

A 2019/2020. tanév 1. félévét a mai nappal (január 24.) lezártuk. 

A félévi érdemjegyek január 29-től láthatóak az e-kréta felületen. 

Művészeti képzés 2. félévi tandíjak befizetése

Tisztelt Szülők! 

Az alapfokú művészetoktatásban részt vevő tanulók második féléves térítési díjának befizetéseesedékessé vált.

Ezúton értesítjük Önöket, hogy lehetőségük van a hagyományos készpénzes fizetés mellett átutalással történő fizetésre is. Akinek módjában áll, kérjük, hogy éljen ezzel a lehetőséggel. Ebben az esetben gyermekenként külön kell utalni a pénzt. 

Az átutalás a Váci Tankerületi Központ számlájára történik: 10032000-00336750-00000000. Kiemelten felhívjuk a figyelmet, hogy a Közlemény rovatba az alábbi adatokat kell feltüntetni a pontos beazonosíthatóság érdekében:  „gyermek neve”  PB3901  2019/2020. II. félév

A befizetésről szóló igazolást szíveskedjenek elküldeni e-mailben az iskola e-mail címére: nmarosiskola@gmail.com

Aki készpénzben szeretne fizetni, a felső iskolában, a titkárságon 2020. január 27. és február 5. közötti időszakban teheti meg reggel 7-től délután 4 óráig.

A térítési díj összege: zene: 6300 Ft, csak szolfézs: 3400 Ft, képző: 4100 Ft, néptánc: 4100 Ft.

Kérdés esetén érdeklődhetnek a szaktanároknál, ill. hívható az iskola titkársága munkaidőben.

Tisztelettel: Az iskola vezetősége

Naptár
2019. augusztus

H K Sz Cs P Sz V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
KRÉTA