Pest Megyei Rendőrfőkapitányság felhívása a digitális oktatással kapcsolatban

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kiemelt figyelmet fordít a gyermekek védelmére. 

Ezért szeretnénk a szülői felelősség fontosságát hangsúlyozni a tekintetben, hogy a gyermekek hogyan és mi módon vannak jelen az online térben, hiszen most akár több órát is eltölthetnek a számítógépek, laptopok előtt. A szülők és az iskolák közös odafigyelésére van szükség ahhoz, hogy a gyermek ne sérüljön az internet használata közben.  

A gyermekek védelme érdekében az iskola lehetőleg válasszon egy olyan felületet, ahol a leckéket továbbítani tudja a gyermek számára, illetőleg a leckék megoldásának visszaküldési lehetősége is hasonló módon történjen. Lehetőleg mindig ugyanazt a felületet használják, hogy a gyermeknek ne kelljen annyi alkalmazást megnyitni, lehetőséget adva arra, hogy más felületekre is elbarangolhasson.

Fontos, hogy az iskola és a tanárok a szülőkön keresztül (is) kommunikáljanak a gyermekekkel, a szülők is lássák minden esetben, hogy mi a tananyag, az mennyi idejét foglalja el a gyermeknek.  

Tudni kell, hogy az alkalmazások nagy része általános iskolában a legtöbb osztályban jogszerűen nem használható a gyerekek számára, a regisztrációhoz a szülő kell.

A digitális oktatás ne az online térben történő szörfölésről szóljon. A szülőknek most lehetőségük van arra, hogy megtanítsák gyermekeiknek az internet helyes használatát, hogy egészséges digitális szokásokat alakítsanak ki. Megtaníthatják, hogy az internet a chatelesen és játékon kívül hasznos dolgokra is használható. E célt szolgálja több olyan letölthető program (például a Gmail Family Link), amelynek segítségével akár kisebb, akár kamaszkorú gyermekeik vannak, segítségével digitális alapelveket állíthat be számukra az online tanuláshoz, játékhoz és felfedezéshez a szülő.

Legfontosabb funkciói:· 

1. A tevékenységjelentésekből a szülő megtudhatja, hogy a gyermek mennyi időt tölt a kedvenc alkalmazásaival, így segíthet neki meghozni a jó döntést.

2. A szülő eszközére értesítést küld, ha a gyermek le szeretne tölteni valamit a Google Play Áruházból, így a tartalmakat a szülő engedélyezheti vagy letilthatja.

3. Az alkalmazásokon belüli vásárlásokat is kezelheti, valamint elrejtheti az eszközén a nem kívánt alkalmazásokat.

4. Hogy mely alkalmazások megfelelőek a gyermekeknek, ezért a programban tanárok által javasolt alkalmazásokat is találunk.

5. Időkorlátot is beállíthat a szülő, hogy a gyermek mennyi időt tölthessen a képernyő előtt. 

6. A szülő távolról zárolhatja a gyermek eszközét.

7. Egészen addig lekérheti a szülő a gyermek helyadatait, amíg nála van az eszköze. 

Vigyázzunk gyermekeink lelki egészségére a veszélyhelyzetben is! Jó tanulást kívánunk!  

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály

Ebéd bejelentés

Tisztelt Szülők!


Kérjük Önöket, hogy aki szeretne ebédet kérni azokon kívül, akik eddig is kértek a most hétfőtől induló új iskolai rendben, az iskola e-mail címére írjanak. Csak abban az esetben tudják az ebédet biztosítani, ha előtte való nap délelőtt 10 óráig írnak. Az ebéd lemondását is ebben a formában kérjük.


Tisztelettel:
Az iskola vezetősége

Levél szülőknek

Kedves Szülők!

A koronavírus elleni védekezés érdekében a kormány oktatási akciócsoportot hozott létre, melynek javaslata alapján a Miniszterelnök Úr bejelentést tett közzé péntek este. Ez alapján 2020. március 16. hétfőtől az iskolákban tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben.

A tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. Olyan tanítási módszerek lesznek, melyek nem igényelnek személyes jelenlétet.

A Váci Tankerületi Központ megkezdte a munkát annak érdekében, hogy a tanév digitális munkarend szerint történő megszervezése a lehető legzökkenőmentesebben történjen meg.

A kialakult helyzet példa nélküli, mindannyiunk számára járatlan út. Mindannyiunknak kellő türelemmel és egymás iránti megértéssel kell eljárni. Az első napok a kommunikációs csatornák kialakításával és kipróbálásával, a mindennapi élet megszervezésével fognak telni, a konkrét szaktantárgyi oktatás ezután tud újra működni.

Mindenkitől együttműködést, rugalmasságot kérünk. Egymást erősítve meg fogjuk oldani ezt a nehéz helyzetet. Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Köszönettel:

A nagymarosi iskola vezetősége

Tájékoztató szülőknek

Kedves Szülők!

Hivatkozva a koronavírus terjedésével kapcsolatos EMMI rendeletre, amely megtalálható az iskola honlapján (http://nagymarosiiskola.hu), szeretnénk felhívni a kedves szülők figyelmét, hogy a betegség elkerülése végett igyekezzünk közösen megtenni minden óvintézkedést!

A tisztaságra és a higiéniára még nagyobb hangsúlyt fektetünk az iskolában. A Szülői Szervezet felajánlotta segítségét a kézfertőtlenítés hatékonyabb megoldásában, melyet köszönettel fogadunk!

Amennyiben elkerülhetetlen a külföldi utazásuk, kérjük Önöket, hogy a hazautazás utáni két hétben ne hozzák gyermekeiket az intézménybe! Kérjük utazási szándékukat előre jelezzék személyesen az iskola vezetőségénél és az osztályfőnököknél!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Koronavírus tájékozató

Koronavírus tájékozató:

  • EMMI tájékoztató koronavírusról
  • Kiegészítés a tájékozatóhoz:

    Ha az intézményből akár csoportosan, akár egyénileg/családosan bármely tanuló az elmúlt időszakban a koronavírussal fertőzött területeken járt, vagy közvetlen kapcsolatba került onnan érkezett személlyel, akkor amennyiben lehetősége van a szülőnek, legalább 2 hétig tartsa otthon gyermekét, ne engedje az iskolába gyermeke és társai érdekében. Erről értesítse az intézményt, így a tanuló hiányzása igazoltnak tekinthető. Tünetek jelentkezése esetén telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával!

    További információt és tanácsot a koronavírussal kapcsolatban az alábbi ingyenesen hívható zöld számon kaphat: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456.

Szülői Szervezet gyűlése - február 27. 18.00-19.00

A második félév első szülői szervezeti ülése, február 27-én 18 órától a 18. teremben lesz. A gyűlés minden szülő számára nyitott, az osztályok képviselőit mindenképp várjuk. 

Iskolások, óvodások téltemetése, kiszebáb úsztatás

Iskolásaink és a nagymarosi óvodások hagyományos téltemetési szertartása, a kiszebáb úsztatás február 14. (péntek) délelőtt 10 órakor lesz. 

Felsősök suli-bulija, alsósok farsangja

A felsősök farsangi suli-buliját február 14-én, pénteken délután-koraeste rendezi meg a két nyolcadikos osztály. 

Az alsósok jelmezes, bulizós délelőttje február 18-án, kedden lesz. 

Ötletes jelmezekre és vidám percekre számíthatunk mindkét nap. 

Angol tanulmányi verseny

6., 7. és 8. évfolyamon a haladó angol csoportban tanuló diákjaink az elmúlt 2 hét során a Titok Oktatásszervező Bt. szervezésében megrendezésre kerülő országos angol nyelvi tanulmányi verseny válogató fordulóját írták meg - természetesen mindenki a saját évfolyamának megfelelőt. Ez egy 3 fordulós írásbeli verseny, az első (válogató) és második fordulót itt az iskolában írják meg a gyerekek, a döntő pedig  - a második forduló eredménye alapján behívott diákok számára - április 18-án Budapesten (ELTE Lágymányosi Campus) lesz. Ezek a feladatsorok -felépítésüknél fogva- az angol szókincs, nyelvtan, kiejtés és országismeret tesztelése mellett a tanulókat precíz munkavégzésre és kitartó összpontosításra ösztönzik. Nem mellesleg, a felkészülés jó lehetőséget ad sok-sok ismétlésre, gyakorlásra és ismeretek magasabb szintű elsajátítására. 

Az első forduló házi versenyként szolgált, mindhárom korosztály első helyezettjei -iskolai szervezés nyomán- könyvjutalomban részesültek. 

A 6. évfolyam legjobb eredményét Simon Árpád 6.a osztályos tanuló érte el, tanára: Nyári Péter.

A 7. évfolyamban Murray Kyara (7.b) lett az első, tanára: Molnár-Tihor Eszter.

A 8.-osok közül Román Zsófia volt a legeredményesebb, tanára: Molnár-Tihor Eszter.

Az első helyezetteken kívül, elért eredményük alapján, a következő 3 diákunkat neveztük a február közepi 2. fordulóra: Heinczinger Kata (8.b), Edöcsény Botond (8.b) és Végh Miksa (8.b). 

Sok sikert kívánunk a továbbjutóknak és gratulálunk eddigi teljesítményükhöz!    

Művészeti iskolánk zenei tanszakának félévi vizsgakoncert beosztása

László Béla gitáros növendékei: január 23. 17 óra a felső iskolában

Luis Luque Alvarez hegedűs növendékei: január 24. 17 óra a felső iskolában

Kis Judit zongorista növendékei: január 27. 17 óra a Művelődési Házban

Kedves Csanád zongorista növendékei: január 31. 17 óra a Művelődési Házban

Oláh Norbert ütős növendékei: február 4. 17 óra a felső iskolában 

Rácz Tamás rézfúvós és fafúvós növendékei: későbbi időpontot tűz ki a tanár úr számos növendék betegsége miatt  

Szigeti-Benedek Gabriella fafúvós növendékei: február 6. 17 óra a felső iskolában

Daróczi-Vicze Alexandra fafúvós növendékei: február 10. 16 óra a felső iskolában

Naptár
2019. szeptember

H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
KRÉTA